22. august 2010

Snåsaprøven 2010

Så var dagen endelig kommet hvor vi skulle teste hundenes kvaliteter. Toyota var påmeldt alle tre dagene på Snåsaprøven, mens Luna fikk plass bare på fredag. Fredag dro Toyota til med et vannvittig stort søk og ble for åpen, noen fine slag innimellom, men ble avsluttet etter to slipp. Luna gikk kjempebra, med flotte revieringer i god kontakt med fører. I sitt tredje slipp ble hun satt inn etter en "ramp",... støkket enkeltrype som hun ikke ruset etter, men spaserte noen meter for å se hvor den tok veien. Fører så ikke situasjonen og fikk derfor ikke stoppet henne, men dommeren syntes det var litt for langt og valgte og avslutte henne.
Grønlifjellets Lina til Christopher Niebelschutz slo fredag til med en vel fortjent 2 pr AK på 6-årsdagen til sin mor, Luna, og søndag hanket hun inn en 3AK.
Gratulerer så mye til Lina og Christopher!
Lørdag overtok Luna plassen til Toyota og beviste at hun holder koken helt til siste slutt. I sitt syvende og siste slipp hadde hun en stilfull stand, reiste spontant på kommando, og frem kom en breton med ei rype i kjeften! Desverre ingen oppflukt og heller ingen premie.
Søndag var det forholdsvis lite ryper og se, men mot slutten av dagen festet Luna stand på nyslått rype. Med en litt for forsiktig reis ble hun belønnet med en 3 pr AK.
Nå er det bare å hvile noen dager, før det blir skogsfuglprøve på Namdalseid til uka.

1 kommentar:

Christopher Niebelschutz sa...

Det var kjempe morro, Gratulere med en flott 3ak. Imorgen blir Lina og de andre 3 1/2 år : )
Blir nok flere prøver utover høsten:)
Gleder meg... :D