24. mai 2010

Klubbtreff på Nyheim i Nærøy


Klubbtreff i regi av Namdal Fuglhundklubb ble arrangert i pinshelga 21. - 24. mai.
All ære til lokallaget i Ytre Namdal for et kjempeflott arrangement, og en stor takk til vertsfolket på Nyheim som stilte toaletter og "campingplass" til disposisjon. Her var det mulig å campere med telt, lavvo og campingvogner i tillegg til at det var satt opp et stort fellestelt for bespisning og sosialt samvære.
Av aktiviteter kan nevnes duetrening, duecup, leirdueskyting, apportkonkurranse, mulighet for å avlegge apportprøve, grilling mm. så her skulle det være noe for enhver smak og behov.
Både Toyota og Luna fikk prøve seg på duene. Av 12 situasjoner var Toyota komplett i alle, mens Luna prøvde på 6 duer og beviste at trangen til ettergåing fremdeles er alt for stor.

Lørdag formiddag var ikke værgudene helt på vår side, men det bedret seg etterhvert og duetreningen kunne gjennomføres -dog litt forsinket.
Deretter var det leirdueskyting med følgende deltakere på pallen: Nr 1- Bjørn Ove Valø, Nr 2- Jan Toftesund og Nr 3- Geir Pedersen. I dameklassen dro Mona Himo det lengste strået og ble nr 1, Henriette Hansen ble nr 2.
Lørdag kveld fikk vi servert et fortreffelig grillmåltid med grillet laks og passende tilbehør. Deretter var det loddsalg og trekning av massevis av flotte premier.

Søndag var det apportkonkurranse med utlagt tørka-rype. Mange gode apportører og hard kamp om de gjeveste plasseringene. Her ble vår Toyota nr 3, ES Tyra og Pål T Raabakken ble nr 2 og ES Lady til Kolbjørn Bottenmark stakk av med seieren.
Så var det duket for due-cup. Et meget underholdende tiltak hvor det ble lagt ut ei due i terrenget. Deretter ble to og to hunder sluppet sammen, og den første med godkjent fuglarbeid eller feilfri oppførsel gikk videre til finale. Toyota kom seg videre til finalen, men der ble det desverre stopp. Finalen ble vunnet av GS Frøken til Arild Dahl, nr 2 ble ES Tyra til Pål Tore Raabakken og tredjeplassen gikk til ES Tuva til Sveinung Volden. I unghundklassen var det bare en premiering og vinneren ble 10 mndr gamle GS Ville til Marius Aakervik.
Alt i alt ei kanonhelg, og vi gleder oss allerede til neste år:)

Spente deltagere og tilskuere.

Ingen kommentarer: