24. august 2009

Snåsaprøven 2009

Etter premieutdeling og gull i Trondheim spektrum dro vi direkte til Snåsa for å delta på jaktprøve. I år var det rekordoppslutning med godt over 300 påmeldte til start. Et kjempetrivelig og sosialt arrangement med hovedkvarter i Finnbustu i Snåsa. Det ble campet i telt, lavvoer og campingvogner og lørdagskvelden ble det servert viltgryte som jegermiddag. Deretter var det premieutdeling, trekking av VK finale og loddsalg med masse fine premier.
Fredag startet vi i UK/AK med Toyota og Luna. For å nevne Luna først så ble det en meget kort affære. Luna ble satt inn etter en deltaker som rampet seg ut, dro seg ned i vinden der makker var, og kom rett inn i makkers støkk....
(her må nevnes at 6 av 7 ak-hunder rampet i dag)
Kritikken: Like etter slipp støkker makker rype og Luna forfølger...
0 pr AK.
Slipptid: 1 minutt
Karakterer: IB-IB-IB-IB-IB-IB
Toyota derimot fikk være med dagen ut, hadde sine sjanser på fugl, men pga værforholdene og lite teft lyktes hun ikke, og måtte gå ned fra fjellet med 0 pr UK.
Slipptid: 100 minutter
Karakterer: 5-6-5-4-4-4
----------------
Lørdag startet vi med Toyota i UK. Hun gikk kjempebra hele dagen. Hadde en sjanse på fugl, men makker var der først og det var den eneste sjansen denne dagen. Fikk være med til siste slutt uten å miste piffen.
Slipptid: 90 minutter
Karakterer: 5-5-6-4-4-4
----------------
Søndag var det en ny dag for Toyota. Også denne dagen holder hun koken dagen ut uten å lykkes. Hun hadde en tendens til å hefte litt for mye på lukt, og kanskje var hun litt klar i hodet etter tre lange dager i fjellet?
Slipptid: 100 minutter
Karakterer: 4-5-6-3-3-4